Locul desfășurării

Biblioteca Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași

Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași a fost infiintat la data de 14.10.1972 de catre Prof. Dr. Nicolae Oblu. Denumirea initiala a institutiei a fost Spitalul Clinic nr. 3 Iasi. Din august 2002 denumirea unitatii a fost Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Treime" Iasi. Iar din noiembrie 2007 denumirea spitalului este Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iasi.

Spitalul este clinic universitar cu specialitatile neurochirurgie, neurologie, oftalmologie, neuro- oftalmologie, anestezie – terapie intensiva, radiologie – neuroimagistica, explorari functionale, analize medicale, anatomie patologica, precum si echipe specializate de neurochirurgie vasculara, neurochirurgie spinala si neuro-oftalmologie.
Spitalul este amplasat intr-o cladire de 6 etaje si este structurat astfel: Clinica Neurochirurgie I – 70 de paturi, Clinica Neurochirurgie II – 61 de paturi, Clinica Neurochirurgie III – 25 de paturi, Clinica Neurologie I – 50 de paturi, Clinica Neurologie II – 40 de paturi, Clinica Oftalmologie – 45 de paturi, Clinica ATI – 30 de paturi, Spitalizare de zi – 10 paturi.
In fata unor necesitati obiective de a rezolva situatiile complexe ale politraumatizatilor cu participare cranio-encefalica s-au creat cabinete de consultatii in specialitatile ortopedie, ORL, o unitate de primire a urgentelor UPU dotata corespunzator, un departement de neuro- oftalmologie, o baza de cercetare si protezare cu participarea clinicilor Oftalmologie si Neurochirurgie I.
Spitalul are ca baza de invatamant universitar, postuneiversitar un amfiteatru cu 80 de locuri, 3 sali de curs, un muzeu de anatomie patologica.
Spitalul este si un centru metodologic de perfectionare pentru medici din toata Moldova si un centru de cercetare stiintifica.
In cadrul spitalului se acorda asistenta medicala pentru atat pentru pacienti din toata Moldova cat si din tara si se imbunatateste permanent incadrarea cu personal si dotarea cu aparatura si instrumentar medical performant.
Mai multe informații puteți găsi accesând link-ul următor: https://neuroiasi.ro/